De Auteur – het schrijven.

Henriette Hemmink ( 1957) is een succesvol schrijver van meer dan 120 romans. Haar stijl omschrijft ze zelf als: ‘Ik schrijf alleen wat er toe doet, filmisch en in scènes, de uitleg laat ik aan de fantasie van de lezer over’.

Haar verhalen en verhaallijnen vallen op door de zorgvuldige opbouw en de vaak onderhuidse spanning die te voelen is zonder dat de lezer beseft hoe die ontstaat. Het zogenaamde verhaal achter het verhaal, dat de lezer voelt en meebeleeft tijdens het lezen.

De personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma’s van het leven: liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden en dit verpakt in spannende verhalen met onverwachte wendingen en afloop. Henriette Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen grote indruk

De Auteur – haar schrijversleven.

Als kind schrijft ze schriften vol en boekt haar eerste succes als elfjarige schrijfster met een tv-optreden in Stuif es in. Na de Pedagogische Academie werkt ze korte tijd als docent in het onderwijs. Naast het lesgeven blijft ze schrijven en publiceert korte verhalen in Viva en Libelle. Er verschijnen twee poëziebundels van haar hand en ze volgt een opleiding tot journalist.

Wanneer ze moeder wordt maakt ze op een gegeven moment de overstap naar het fulltime schrijverschap. Onder de naam Henriëtte Kan Hemmink schrijft ze door de jaren heen meer dan honderd boeken voor de jonge lezer. In haar kinderboeken verwerkt ze serieuze thema’s in spannende avonturen en maakt daarmee lezen toegankelijk (aantrekkelijk) voor een groot publiek.

Haar inspiratie haalt ze uit haar ontmoetingen met allerlei mensen die ze vaak ontmoet en spreekt op de dagelijkse lange wandelingen die ze maakt. Daarnaast doet ze ook veel research naar de onderwerpen waarover ze schrijft.

Succesvolle series zoals: Voetbalmeiden,Ranger, Paardenfluisteraar, Pony Friends, Sammie, IJsblinkers en spirituele jeugdboeken zoals Doodgewoon en Eindeloos. Naast de kinderboeken schrijft ze romans, korte verhalen voor tijdschriften, journalistieke artikelen, educatieve teksten voor musea, filmscenario’s en hoorspelen.

In 2013 verscheen: ‘Gebonden Liefde’ haar eerste roman voor volwassen bij uitgeverij Elikser onder haar meisjesnaam Henriëtte Hemmink.

 

Haar meest recent verschenen boeken zijn:

Voor de jeugd:

– Eindeloos – een spannend boek over reïncarnatie.

– Wie is Catharina? – een spannend boek over eerlijkheid.

– Stippen – een spannend boek over autisme uit de serie Buitenbeentjes.

Voor jong volwassenen:

– Verliefd Verlaten – een verhaal over het thema verlaten worden (dood) en weer verliefd worden.

Voor volwassenen:

– Gebonden Liefde – Psychologische thriller over de vele vormen van liefde binnen relaties.

– Vleugels in het Gras – Psychologische thriller over een fatale intrige.

– Vluchtig – Psychologische thriller over geheimen en de gevolgen daarvan.

– Het Geheim der Eersten – Een fascinerende thriller onthult een eeuwenoud verborgen geheim. Een verhaal over Macht en Manipulatie.

 

De Auteur – haar leven in het kort

Henriëtte Hemmink is geboren in Nijverdal (1957).

Ze groeide op in een liefdevol gezin waar ze alle ruimte kreeg om zichzelf te ontplooien.

In haar jeugd heeft ze veel aan sport gedaan, o.a.: zwemmen, turnen en waterpolo.

Na de geboorte van haar eerste kind is ze verhuisd naar het prachtige Friesland waar ze vlak bij de IJsselmeer kust woont, ondertussen woont ze er al ruim 30 jaar.

Ze heeft vier dochters: Charlotte,Wieteke, Jennifer en Anne-Fleur.

Toen de derde dochter geboren werd, stopte ze met journalistiek schrijven. Thuis zijn, bij de kinderen vond ze heerlijk. Samen met hen ontdekte ze de wereld opnieuw. Ze werkte in de woonkamer tussen de spelende kinderen en schreef haar eerste kinderboek.

Het allereerste manuscript dat ter beoordeling naar uitgeverij Kluitman werd gestuurd, werd meteen geaccepteerd. Twee dagen later tekende ze haar eerste contract.

Daarna is ze niet meer gestopt met schrijven, en terwijl haar vier dochters opgroeiden, schreef ze lekker door aan nieuwe boeken, en ging op reis in haar hoofd zoals ze het schrijfproces zelf noemt.

Ondertussen zijn haar dochters volwassen, en heeft ze meer dan 120 boeken geschreven, en dat gaat nog steeds door.

Haar fantasie is grenzeloos, en ze heeft ideeën genoeg voor nog honderd boeken.

VOOR SPREEKBEURTEN ZIE INFO SPREEKBEURT OP DE WEBSITE.