Henriëtte Hemmink, geboren in Nijverdal (1957), is een geboren verhalenverteller. Als kind schrijft ze schriften vol en boekt haar eerste succes als elfjarige schrijfster met een tv-optreden in Stuif es in. Na de Pedagogische Academie werkt ze korte tijd als docent in het onderwijs. Naast het lesgeven blijft ze schrijven en publiceert korte verhalen in Viva en Libelle. Er verschijnen twee poëziebundels van haar hand en ze volgt een opleiding tot journalist.
Wanneer ze moeder wordt maakt ze de overstap naar het fulltime schrijverschap. Onder de naam Henriëtte Kan Hemmink schrijft ze door de jaren heen meer dan honderd boeken voor de jonge lezer. In haar kinderboeken verwerkt ze serieuze thema’s in spannende avonturen en maakt daarmee lezen toegankelijk (aantrekkelijk) voor een groot publiek. Succesvolle series zoals: Dancing Stars, Ranger, Paardenfluisteraar, Pony Friends, Sammie, IJsblinkers en spirituele jeugdboeken zoals Doodgewoon en Gevangen in Oneindigheid. Naast de kinderboeken schrijft ze romans, korte verhalen voor tijdschriften, journalistieke artikelen, educatieve teksten voor musea, filmscenario’s en hoorspelen. Eerder in 2013 verscheen bij Uitgeverij Elikser de romans (voor volwassenen) ‘Gebonden liefde’ en ‘Vleugels in het Gras’ en voor jong volwassenen ‘Verliefd-Verlaten’  

 In het voorjaar 2014 verschenen de jeugdboeken                                                                        

EINDELOOS [februari],

VERLIEFD VERLATEN [juni]

WIE IS CATHARINA [april]

In 2013 verschenen voor volwassenen

GEBONDEN LIEFDE [maart] Psychologische thriller

VLEUGELS IN HET GRAS [september] Psychologische thriller.

In het najaar van 2014 verscheen voor volwassenen:                                                                                  

VLUCHTIG  een psychologische thriller [oktober]

HET GEHEIM DER EERSTEN  [7 november] Deze fascinerende thriller onthult een eeuwenoud verborgen geheim. Een echte ontdekking in Nederland!

 

In voorjaar van 2015 verscheen in de serie Buitenbeentjes van uitgeverij Callenbach-Kok het spannende, bijzonder jeugdboek:

STIPPEN.   Een spannend boek over autisme. 10+

 

Wil je meer weten van mij lees dan verder op de volgende bladzijden 

Pages: 1 2 3 4