Hallo!! Zoek je mij? Ik ben er wel, maar ook weer niet. Ik schrijf bijna altijd. En, als ik schrijf, ben ik op reis. Op reis in mijn hoofd. Ik heb het mooiste leven wat je je kunt wensen. Ik zit achter mijn bureau en verdwijn in verhalen die ik zelf bedenk. Alles wat ik schrijf, maak ik mee. Be-leef ik! Ik bedenk zelf wat ik mee wil maken. Soms wil ik naar zee, een villa waar het spookt, naar een manege, onderaardse grot, filmopnames, een sportwedstrijd of naar een verlaten meer in de bergen. Ik zou met een raket naar een planeet kunnen gaan, een zieke hond verzorgen of heel gewoon een mysterieuze ontvoering oplossen. Alles wat ik wil, kan ik als schrijfster meemaken. Niet Saai! Er zijn wel eens kinderen die denken dat schrijven saai is. Nee dus! Schrijven is voor mij als ademhalen…. Elk verhaal is voor mij werkelijkheid!

Wie ben ik. Ik werd op 2 maart 1957 in het bosrijke Nijverdal te Overijssel geboren. Daar groeide ik op met mijn twee broers; Herman en Gerrit. We hadden een fantastische jeugd en ouders die ons in alles stimuleerden. Dat doen ze nog steeds. Ze zijn geweldig! Je begrijpt wel dat mijn vader en moeder mijn grootste fans zijn. Mijn vader is overleden, maar voel me nog steeds door hem geïnspireerd! Ik ben moeder van vier fantastische dochters. Ze heten: Charlotte, Wieteke, Jennifer en Anne-Fleur.Klopt! Die namen ben je in verschillende boeken tegengekomen. Wieteke is moeder van Floyd, mijn kleinzoon dus.

Hoe het begon. Toen ik vanaf mijn zesde kon lezen, ontdekte ik hoe mooi het is wanneer een boek je ‘pakt’. Dat je kennis maakt met gedachten en gevoelens van een ander en mee wordt genomen naar plaatsen waar je nooit geweest bent. Zodra ik kon schrijven, wilde ik pennen en heel veel schriften. Die kreeg ik. Zo begon het schrijven, vanaf mijn zesde. Op mijn achtste had ik al een paar schriften vol en, op mijn elfde had ik een lang verhaal [‘boek’] geschreven. Daarmee kwam ik op radio en televisie bij het populaire kinderprogramma ‘Stuif es in’. Er kwam een echte typemachine en tijdens mijn schoolperiode bleef ik doorschrijven.

Ik wilde journaliste worden, maar ging naar de Pedagogische Academie. Vervolgens werd ik ‘juf’ maar bleef schrijven. Er werd een gedichtenbundeltje van mij gepubliceerd en kort daarna mijn eerste verhalen. Libelle, Viva e.d.] Ik was toen een jaar of negentien. Ik probeerde allerlei schrijfvormen uit: theater, film, hoorspelen, journalistiek schrijven, educatieve teksten, korte verhalen en boeken. Alles is een uitdaging voor mij.

Intussen werkte ik bij het persbureau Holland Press. Daar kreeg ik mijn opleiding als journaliste, wat ik nog steeds een boeiend vak vind. Ik werd moeder en verhuisde naar het prachtige Friesland. Ik woon vlakbij de kust en dat is erg mooi. Ik beleef daar van alles. Toen onze derde dochter geboren werd, stopte ik met journalistiek schrijven. Thuis zijn, bij de kinderen vond ik heerlijk. Samen met hen ontdekte ik de wereld opnieuw. In de woonkamer maakte ik een ruime werkplek en schreef mijn eerste kinderboek.

Pages: 1 2 3 4