Het allereerste manuscript dat ik ter beoordeling naar een uitgever stuurde, werd geaccepteerd. Twee dagen later tekende ik mijn eerste contract. Hoe ik schrijf. Als snel bleek dat ik over een grenzeloze fantasie beschikte. De ideetjes bleven komen. Dat is nog steeds zo. Schrijven is voor mij spannend.

Ik bedenk eerst een thema en schrijf vervolgens allerlei woorden op papier. De thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: onbegrip, afreageren, dierproeven, jaloezie, verliefd zijn,schuldgevoel, een verborgen handicap hebben, over de dood, helderziend zijn, vriendschap, eenzaamheid. Daarna bedenk ik de hoofdpersoon en zijn of haar karakter. Dat duurt een dag of twee. Dan gaat het kriebelen en wil ik schrijven… Het verhaal gaat een eigen leven leiden. Omdat ik soms zelfs niet weet hoe het precies zal aflopen, schrijf ik snel. Meestal doe ik zes weken over een boek. Het verhaal is een stukje van mij geworden.Het gebeurt regelmatig dat ik niet weet of ik iets zelf heb meegemaakt of in een boek beschreven heb.Sommige verhalen van mij zijn in het Duits vertaald. Hoorspelen werden op CD gezet en via de radio uitgezonden.

Ik ben nog lang niet uitgeschreven. [Tussenstand 2013 meer dan 100 boeken gepubliceerd] Er zijn wel eens boeken van mij genomineerd voor een cultuurprijs en in oktober 2005 kende de Kinderjury van de Openbare Bibliotheek Berlicum de hoogste onderscheiding van categorie B6 toe aan mij voor het boek De Spookschuur. [uit de Sammie serie] Hobby’s.

Ik heb heel veel aan sport gedaan, toen ik jong was. Mijn drie favoriete sporten waren turnen, zwemmen en waterpolo. Bepaalde sporten komen soms in mijn boeken voor. Jarenlang stond ik om zes uur ’s ochtends op het startblok van het onverwarmde buitenbad het Ravijn in Nijverdal om een paar kilometer te trainen. Het liefst schrijf ik verhalen. Verder hou ik van wandelen langs de Friese kust. Ik rij al vanaf mijn zestiende motor. Nu heb ik een blauwe Harley Davidson.

Pages: 1 2 3 4