Ik lees graag. Dat is genieten en vaak ook inspirerend.

Henriette Hemmink

Henriette Hemmink, auteur Het is duidelijk dat mijn grootste hobby schrijven is. Verder. – ben ik het liefst bij het water. – ontmoet ik graag mensen waarmee ik van gedachten kan wisselen. – lees ik veel boeken en interviews. – wandel ik over de dijk van het IJsselmeer. – interesseer ik me voor psychologie, filosofie, spirituele onderwerpen, geschiedenis, cultuur. – luister ik naar muziek. – hou ik van theater. – is de zanger, songwriter, filosoof, schilder, schrijver Bram Vermeulen [overleden in 2004] iemand die mij diep raakt met alles wat hij aanreikt en wie hij is. – rij ik op mijn motor [Harley Davidson] – eet ik het liefst bruine boterhammen met kaas, roggebrood, rijst, groenten, bananen, gebakken eieren, pannenkoeken met appel en gemberjam. – hou ik niet van aardappelen, vlees en geitenkaas. – hou ik niet van mensen die oneerlijk zijn en liegen. – vind ik het heerlijk om door oude steden te slenteren.

Musea bezoeken staat ook bovenaan mijn verlanglijstje. [Kunst en  de geschiedenis] Ik waardeer mensen die zichzelf durven zijn, dus kwetsbaar.

Mijn vrienden zijn voor mij waardevol. – en bovenal ben ik vreselijk trots op mijn vier dochters.

Zij doen spannende dingen… Ze hebben over de wereld gezworven in landen als China, Peru, Ghana, Bolivia, Chili, Argentinië, Frankrijk,Polen en zelfs een half jaar op dat geheimzinnige eiland in de Stille Zuidzee gewoond; op Paaseiland. Mijn oudste dochter is kunstenaar en modeontwerpster [http://www.charlottekan.com/] Ze kan prachtige dingen ontwerpen, maar ook mooi tekenen en schilderen. De ander is afgestudeerd in Culturele Antropologie, maar is Stafofficier bij de Koninklijke Marine. Ze springt parachute, speelt saxofoon en heeft haar brevet diepzee duiken gehaald. En heeft een lief zoontje. Hij heet Floyd. Een andere dochter kan prachtig zingen, gitaar spelen en doet ballet! Ze werkt met dove mensen en ‘spreekt’gebarentaal. Ze heeft klarinet gespeeld en pony gereden. De vierde dochter studeert in 2014 af op het conservatorium. Een creatieve meid. Ze speelt gitaar, saxofoon, zingende zaag, ukulele en piano. Ze schrijft haar eigen songteksten en treedt in Nederland op. [ook op Lowlands] Haar artiestennaam is One trick Pony.Ze schrijft net als ik gedichten en verhalen, houdt van geschiedenis, muziek lezen en filosoferen. Ze bakt graag appeltaarten, brownies en arretjescake. Ze rijdt op een Fries paard! Of het leuk is om een schrijvende moeder te hebben? Vroeger toen ze jonger waren, moesten ze wel eens op hun tenen door het huis sluipen om mij niet te storen. Het is vaak gebeurd dat mijn ‘arme’ kinderen pas laat konden eten. Wanneer ik schrijf, vergeet ik de tijd… Dan ben ik er wel, maar ook weer niet.

Ik ben ik op reis in mijn hoofd. Mijn dochters wonen nu niet meer bij mij thuis. Plannen. Plannen genoeg. Ik wil nog graag een bergwandeling maken in Snowdonia, een dag rondzwerven op mijn lievelingseiland Vlieland, door Schotland wandelen. Natuurlijk wil ik heel veel boeken schrijven. Ik heb nog zoveel ideetjes. Ik schrijf romans voor volwassenen en jeugdromans. Spannende levensbeschouwelijk verhalen waarvan ik hoop dat de lezer over na gaat denken… Over dood, leven, waarden en normen. Ik geloof niet dat de dood bestaat. We worden onzichtbaar en leven verder in een andere dimensie.

Ik wens dat de mensen open met elkaar omgaan. Dat de intentie nooit is om de ander te kwetsen. Dat er begrip is voor elkaar en waarom iemand doet zoals hij doet. Ik wens harmonie in elk mens. Dan verandert de wereld in geïnspireerde, leefbare en bijzondere wereld. Ik vind het leuk en belangrijk om te weten wat jongens en meisjes van mijn boeken vinden. Ideetjes zijn welkom. Schrijf dan maar naar mijn mailadres. schrijf@henriettehemmink.nl

Mijn naam is een beetje veranderd. Ik schrijf niet meer onder de naam Henriëtte Kan Hemmink, maar: Henriëtte Hemmink.

Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

 

P.s. Leuke sites om te bekijken:

Mijn dochter Charlotte Kan,   modeontwerpster     http://charlottekan.com/

Mijn dochter Anne-Fleur Kan singersongwriter       https://soundcloud.com/0netrickpony

Onder artiestennaam 0ne Trick Pony                    1tpony.com

Pages: 1 2 3 4